пʼятниця, 11 травня 2018 р.

Експрес-огляд статей з журналу «Безпека життєдіяльності»




  Журнал «Безпека життєдіяльності»для всіх, хто займається організацією життєдіяльності в навчально-виховних  закладах, установах, організаціях.  У виданні висвітлюються питання з основ здоров`я,педагогічної майстерності, пожежної безпеки, надзвичайних ситуацій.
1.Молочко С.Р. Диктанти з питань дій  у надзвичайних ситуаціях для учнів закладів загальної середньої освіти /  Р.С.Молочко,В. Прибитько // Безпека життєдіяльності .- 2018. – № 2. – С.20-25.
  У статті можна ознайомитися  з такою інформацією:  «Умійте купатися», « Терористична загроза», «Увага на дорозі», « На «ви » з  електрикою»  та інше.
2.Добрянський В.І. Номофобія  - хвороба ХХI століття / В. Добрянський // Безпека життєдіяльності. – 2018.-  №2. – С.32 -33.
   Сучасні страхи змушують задуматися про шкоду і користь нових технологій. Одна з таких сучасних фобій – номофобія, тобто страх залишитися без мобільного зв`язку.
 Особливо насторожує мобільна залежність у дітей і підлітків. Адже замість того, щоб на уроках займатися навчанням,  вони грають ігри, слухають музику,розглядають відеоролики…
3.Ільченко Н.В. Пам`ятайте  про особисту безпеку! /Н. Ільченко // Безпека життєдіяльності. – 2018. - № 3. – С.19.
   Ніхто не застрахований  від надзвичайних ситуацій під час перебування на вулиці, але громадянам  можна дотримуватися  простих правил особистої безпеки, що дозволить звести ймовірність подібних моментів до мінімуму.
4.Богданович Л. Лісова пожежа! /  Л.Богданович, С.Усик  // Безпека життєдіяльності. – 2010. - № 3. – с.20.
 З настанням теплої погоди виникають лісові пожежі. Вони швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Автори статті дають нам поради  як себе поводити при потраплянні  у лісову пожежу.
  Більш детально ознайомитися з журналами «Безпека життєдіяльності» можна в читальній залі бібліотеки ліцею.

Немає коментарів:

Дописати коментар