неділю, 25 грудня 2016 р.

ОГЛЯД НОВИНОК ФАХОВИХ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ


Шановні педагоги!
Сьогодні я хочу познайомити вас з новинками методичної літератури із фахових періодичних видань, які є в нашій бібліотеці.


 «Управління школою»  розповість про те, що таке ефективне управління та яке відношення воно має до сучасної школи. Як керувати собою, людьми, своїм часом, фінансами й робочим процесом. Як розпізнати екстенсивні та інтенсивні технології навчання, виховання та управління.
  У номері 19-21 за 2016 рік ви можете познайомитися зі статтею       Романенко Н.А. «Концепція розвитку НВК на 2015 – 2020 роки» та статтею Кобзєвої Т.А. «Робота з обдарованою молоддю – запорука майбутнього».

  «Завучу усе для роботи» - журнал заступника директора школи. Система роботи, документація, досвід професіоналів, практичні матеріали.
 У статті Ж.Кононенко «Сучасні освітні технології» представлено опис відомих технологій навчання та надано рекомендації з планування уроку відповідно до наведених технологій.Даний матеріал розміщений у 8 номері журналу «Завучу усе для роботи» за 2016 рік.
  У номері 11-12 цього журналу за 2016 рік опублікована стаття Вознюк Г.Ф. «Комфортні психолого –педагогічні умови спілкування з учнями –  складова компетенції сучасного вчителя».

«Педагогічна майстерня» - ставить за мету допомогти вчителеві стати віртуозом педагогічної справи. Для цього на сторінках журналу – актуальні інтерв’ю авторів книг та програм, новини освіти в країні й за кордоном, обговорення важливих питань шкільного життя.
   У номері 9 цього журналу за 2016 рік опублікована стаття Абашник Л.А. « Не змушуючи, а заохочуючи».Технології інтерактивного навчання.
  Та в рубриці «Поради психолога»розміщено  статтю Т.В. Кущ «Майстерня креативності».Метою діяльності майстерні креативності та інновацій є розвиток творчого та новаторського підходу до власної професійної діяльності.

 «Виховна робота в школі» - теорія та психологія виховання; моделі виховних систем, досвід виховання, сценарії свят; нестандартні авторські розробки уроків та позакласних заходів – все це стане в нагоді - для класних керівників та організаторів виховної роботи в школі.
  У 7 номері журналу за 2016 рік опублікована стаття Полякової Д. «Сучасна модель  виховного процесу в профільній школі», яка познайомить вас з концептуальними засадами виховної системи класу,метою й завданнями класного керівника в моделі виховної системи класу та філософсько –художніми джерелами моделі.
  У номері 8 цього журналу за 2016 рік можна ознайомитися зі статтею Калюти М.М. «Упровадження інноваційних технологій національно –патріотичного виховання учнів у навчально –виховному процесі школи.
Також  в  журналі можна знайти розробки масових заходів «Я люблю Україну» (конкурсно-ігрова програма,9-11 клас) та диспут «Сучасний патріотизм: мода чи життєва необхідність?»(9-11 кл.)

Щомісячний журнал готових рішень.Він містить рубрики: «Зарубіжний досвід», «Обмінюємося досвідом», «Надаємо методичні рекомендації», «Формуємо освітнє середовище»,  «Забезпечуємо безпеку життєдіяльності» та інші. У  № 7 за 2016 рік можна ознайомитися зі статтею С.Піддубного «Медіаосвіта на уроках історії», статтею С. Захаркіної «Виховання патріотизму засобами медіаосвіти».
У рубриці «Взаємодіємо зі спеціалістами» розміщена стаття психолога –консультанта   Марини Романюк « Як допомогти дитині пережити втрату члена родини.»
Якщо  вас зацікавили ці видання, то  ви їх можете  взяти у нашій бібліотеці і ознайомитися більш детально.

Завантажити

Немає коментарів:

Дописати коментар