вівторок, 17 квітня 2018 р.

Нові надходження


Шановні  користувачі бібліотеки!
 Пропоную Вам ознайомитися з літературою, яка нещодавно  надійшла до бібліотеки.
1. Мудрі думки з усього світу.- К.: Основа, 2016.- 56 с.
«Мудрі думки» - це 24 сюжети з різних куточків земної кулі: про сміливість, чесність,справедливість, відкритість, про вміння мріяти і втілювати свої мрії, про те, як стати людиною.
2. Кращі українські байки. – К.: ПАТ «ДАК Укрвидавполіграфія», 2016.  - 224с.
     Хто не любить байки? Дорослі і діти знаходять чимале задоволення в читанні цих веселих творів, де добро завжди перемагає зло, а мудрість торжествує над невіглаством. Байки займають важливе місце в народній культурі.
  До видання ввійшли твори вітчизняних класиків жанру – Григорія Сковороди, Петра Гулака-Артемовського, Левка Боровиковського, Євгена Гребінки, Леоніда Глібова, а також українські народні байки.
3. Дистанція завдовжки в життя. Спогади про Ігоря Засєду / авт. –упорядн. А.М. Малієнко. – К.ДП «Експрес- об`ява», 2015. – 392 с.
 Читачеві пропонується шоста книга з серії книжок «Золоті імена української журналістики», в якій розповідається про яскраву особистість, журналіста, спортсмена, письменника, голову Київської спілки журналістів Ігоря Засєду.
 Це  не лише розповіді колег та друзів, світлини про життя та творчість, а набагато ширше – наблизити  до нас виразну особистість, дати йому простір та довести його громадянське призначення – додати нашій українській  журналістиці відваги на переламному  зламі історії, нести свою думку, посилювати нашу свідомість.
4. Шудря М. Яблуко в зерняті : есеї, розвідки /  М.А. Шудря ; упор. та передм. В.О. Жадька.- К : Укр.письменник, 2015. – 720 с.
   Микола Архипович Шудря – це зразок того як в одній людині може поєднуватися непересічний талант вченого, письменника, журналіста. Борис Олійник назвав свого земляка і однокурсника « …Вродженим науковцем, шукачем, безмежно талановитим  слідопитом  і народознавцем».
    Він філігранний майстер художньої деталі, влучного штриха. Творчій манері Миколи Шудрі притаманні свіжа рельєфність  характеру, гострозорість, тонке відчуття стилю та форми. Кожен з персонажів, що потрапили під його вправне перо,ніби отримує нове життя- життя  в слові.
   До книги «Яблуко в зерняті» увійшли найкращі есеї та розвідки Миколи Шудрі про видатних діячів української історії  та культури.
5. Кокотюха А. А. Київські бомби: роман / Андрій Кокотюха; передм.  Д.Б. Яневського; худож.-оформлювач  Д.О.Самойленко.- Харків: Фоліо, 2015.- 379с.
   1907 рік. У Російській імперії  - конституційний переворот. Влада широким фронтом наступає на громадянські права та свободи людей. У відповідь звучать постріли та летять саморобні бомби. Київ тих часів стає ареною бойових дій. Тут немов гриби виростають бойові організації, чиї дії вже не підпорядковані єдиному центру.
  Андрій Волох, молодий  українець, вигнаний з університету за участь у протестах,теж бере до рук зброю. Тепер він – Полтава. І його подальша доля тісно переплітається з радикальним ватажком бойовиків Залізняком, професійним терористом Штерном, жандармським ротмістром Підвисоцьким та Фаїною – вдовою страченого революціонера, котра прагне помсти. Але чи в повній мірі прийнятні ідеї  тотального терору для таких як Полтава? Тим більше, якщо терор – зброя не лише бойовиків, а й влади, яка з ними бореться…


Немає коментарів:

Дописати коментар